Hoe kan een kleinere IT-partner een cybersecurity-specialist zijn?

Waarom AXS Guard ondersteuning biedt aan alle IT-partners

"Bij AXS Guard zien we een trend van toenemende marktconsolidatie in de IT-sector."

De IT-partner is een onmisbare factor in het succes van vele KMO’s (kleine en middelgrote ondernemingen). Hij biedt deze bedrijven verschillende diensten en ondersteuning om ze te helpen bij het beheren, onderhouden en optimaliseren van de IT-infrastructuur en -systemen. Het doel is natuurlijk dat de KMO in kwestie zich kan focussen op zijn of haar core business.

IT-partners zijn vakmensen op elk gebied

IT-partners zijn over het algemeen vakmensen die van vele markten thuis moeten zijn. Denk niet alleen aan de voor de hand liggende zaken zoals het bieden van advies en begeleiding bij de IT-strategie, technologische keuzes, ondersteuning bij digitale transformatie, netwerkbeheer en systeembeheer.

Ook backup diensten, cloud-migratie, cloud-services en specifieke cloud-applicaties, mobiele apparaten, telefonie, abonnementen beheer, evenals de keuze voor de geschikte internetaansluiting voor het bedrijf. 

Tel hierbij nog het dagdagelijkse onderhoud, opleiding en ondersteuning voor de IT-gerelateerde problemen van de werknemers van de klant, het oplossen van allerhande storingen en het minimaliseren van downtime.

Wat met cybersecurity bij de IT-partner?

De implementatie van allerhande beveiligingsmaatregelen zoals endpoint beveiliging, security software, firewall beheer, patch-management en monitoring om de onderneming van de klant voortdurend te beschermen tegen allerhande cyberdreigingen is zeker ook een key-taak voor diezelfde IT-partner geworden.

De dreiging is groter geworden, de problemen complexer en cyberbeveiliging los je niet enkel op met producten, het vraagt een permanente monitoring. Voeg hierbij nog de noodzaak om snel de juiste beslissingen te nemen bij elke vorm van poging tot hacking en je vraagt je af hoe ze dit kunnen klaarspelen.

Consolidatie bij IT-partners

Voor vele en vooral voor kleinere IT-partners is het onmogelijk om dit nog zelf te beheren. Elk van bovenstaande cyberbeveiliging expertises vereist immers specifieke kennis, ervaring en dit is nog het grootste probleem, mensen met de juiste vaardigheden. 

Er is weliswaar een trend waarbij grote IT-spelers kleinere IT-bedrijven overnemen om zo het tekort aan personeel en de toenemende behoeften bij hun klanten voor meer diensten op te lossen.

Voor vele KMO’s is dit net geen oplossing, omdat ze juist baat en voorkeur hebben bij de persoonlijke, lokale, betaalbare en vaak vertrouwelijke samenwerking met hun IT-partner. 

Samenwerking en partnerships

De oplossing is dus op zoek gaan naar samenwerking. Dankzij een (h)echt partnership met een gerenommeerd cybersecurity-bedrijf krijg je als IT-partner toegang tot gespecialiseerde tools, technologieën en middelen. Het zit in ons DNA om onze partners te ondersteunen waar nodig. 

Bij AXS Guard begrijpen we de waarden en de unieke bijdrage van IT-partners in onze sector. Wij zijn vastbesloten om deze partners te ondersteunen en te versterken, zodat ze hun onafhankelijkheid kunnen behouden en tegelijkertijd kunnen profiteren van onze samenwerking. Dit uit zich in gezamenlijke marketinginitiatieven, uitgebreide technische ondersteuning, een compleet aanbod en een persoonlijke service.

Breng je enkel klanten aan en doen wij de rest (zoals installatie, configuratie, beheer, onderhoud, managed security), of doe jij alles zelf en zijn wij jouw support voor als het nodig is, het kan allemaal, we zijn daar erg flexibel in.

Hoe biedt AXS Guard ondersteuning?

Technische Support

Je krijgt onmiddellijk persoonlijke support op werkdagen van 8u30 - 17u30.

» Contacteer support

Technische Training

Je kan ook altijd online onze gratis AXS GUARD technical trainings & webinars volgen.

» Inschrijven

Sales & Marketing

Als partner heb je tevens toegang tot de AXS Guard  Sales & Marketing Tools.

» Marketing tools

Het belang van een gezonde partnership

Bij AXS Guard erkennen we het belang van een gezonde en diverse partnergemeenschap. We zijn vastbesloten om al onze IT-partners te ondersteunen en hen te helpen om zo succesvolle en duurzame oplossingen te laten leveren. Door te blijven investeren kunnen we een sterk en compleet aanbod van cybersecurity-oplossingen bieden, waar de eindklanten van profiteren.

» Ontdek wat AXS Guard als partner kan betekenen voor jou


Veilig (werken) op vakantie?
Hackers gaan niet met vakantie.