Sterke authenticatie met Google & Microsoft

Veilige en makkelijke sterke authenticatie

Sterke authenticatie met Google & Microsoft


AXS GUARD lanceert vandaag de integratie en ondersteuning van Google en Microsoft Authenticators. Daarmee krijgen eindgebruikers voortaan de toegang tot drie sterke twee factorauthenticatie mogelijkheden naast de reeds aanwezige OneSpan Digipass.

Veilige authenticatie kan vele problemen in de kiem smoren. Het is een essentieel onderdeel van het dagelijkse (werk)leven, maar toch wordt er vaak lichtzinnig mee omgesprongen. Getuige de vele data leaks die regelmatig de media halen. Een ander voorbeeld: de jaarlijkse lijst van meest gebruikte wachtwoorden, waar doorheen de jaren helaas weinig verandering in te zien is.

“Het gebruik van statische wachtwoorden, of steeds datzelfde ene wachtwoord, blijft een onderschat gevaar,” zegt Alex Ongena, zaakvoerder en oprichter van AXS GUARD. “Ondanks de vele waarschuwingen die telkens de media halen, blijft veilige authenticatie een heikel punt. Daarom komen we KMO’s tegemoet om het hen toch zo makkelijk mogelijk te maken om zichzelf en hun medewerkers te beschermen tegen de uitdagingen van het internet.” 

Google & Microsoft token ondersteuning

Om veilige authenticatie makkelijker en toegankelijker te maken, integreert AXS GUARD de ‘Open Authentication’-standaard (OATH). Daartoe behoren de Google en Microsoft Authenticators, die als mobiele app clients gratis beschikbaar zijn voor eindgebruikers. Wie zich bijvoorbeeld wil aanmelden voor een platform of dienst, vraagt dan bij het inloggen een eenmalig, uniek wachtwoord aan in de Google- of Microsoft-app op de smartphone. Op die manier wordt het voor kwaadwillige imitators een stuk moeilijker om in te breken.

“Je kan meerdere ‘secrets’ van meerdere diensten koppelen aan de Google en Microsoft authenticators,” legt Ongena uit. “Je kan zo bijvoorbeeld Gmail, Office365, LinkedIn, Facebook, Twitter, Dropbox en nog veel meer koppelen aan je login. Je hebt dus slechts één smartphone-app nodig om alle OATH-compatibele diensten te beveiligen – en dat zijn er ontzettend veel.  We zetten zo weer een belangrijke stap om internetbeveiliging eenvoudiger te maken.”

De tweefactorauthenticatie kan worden gebruikt op AXS GUARD-toestellen vanaf versie 10. De upgrade naar deze versie maakt standaard deel uit van de onderhoudsovereenkomst. Vervolgens kunnen applicaties zoals VPN, Proxy, Reverse Proxy, Authenticated Port Forwarding en Admin Tools ervan gebruik maken. Daarnaast kan AXS GUARD eveneens worden gebruikt als radius server om externe applicaties te beveiligen met tweefactorauthenticatie.

Zo efficiënt mogelijk

Ondernemingen kunnen gebruik maken van deze nieuwe authenticatiemogelijkheden vanaf 32 euro per gebruiker, per jaar (met een minimum van 5 gebruikers). Klanten kunnen de functionaliteit ook uitproberen door middel van een ‘Buy & Try’ gedurende de eerste maand. Wie niet tevreden is van de oplossing, hoeft de eerste maand dan niet te betalen en kan zijn licentie kosteloos stopzetten. “Bovendien moet je niet bang zijn om van (mobiel) toestel te veranderen: wie bijvoorbeeld een nieuwe smartphone koopt, kan via zijn administrator zijn licentie laten blokkeren en simpelweg opnieuw registreren op zijn nieuwe toestel,” legt Dan Verbruggen uit, Sales & Marketing Director bij AXS GUARD. “Zo wordt deze tool ook economisch interessant.”

Sterke authenticatie met Google & Microsoft
Able bv, Dan Verbruggen 1 maart 2019

In één klik GDPR compliant
met AXS Guard versie 8.3.3