Infosessie: Managed Cybersecurity voor Lokale Besturen

Registraties zijn gesloten

AftermovieInfosessie 'Managed Cybersecurity voor Lokale Besturen'


Enkele weken geleden haalde Limburg.net nog de pers. Helaas niet op de wenselijke manier: de afvalintercommunale werd gehackt en de mogelijkheid bestaat dat gevoelige gegevens van bijna alle Limburgers in handen zijn van cybercriminelen. De schade wordt nog onderzocht. 


De uitdagingen bij lokale besturen tackelen


De vele voorbeelden van gecompromitteerde steden en gemeenten, de kleine teams en het ‘gemak van hacken’ demonstreren de noodzaak aan een oplossing buiten het IT-team: werk met een externe IT-partner en bij voorkeur met eentje die expertise heeft op het vlak van cyberbeveiliging. 

Remmicom is dé IT-partner voor steden, gemeenten en overheidsinstanties. Door hun jarenlange ervaring in de sector, kennen zij hun uitdagingen als geen ander.

Remmicom vertrouwt voor de beveiliging van haar klanten op de AXS Guard oplossingen. AXS Guard lanceert immers ‘Observe & Protect’; haar eigen Managed Cyber Security oplossingInfosessie voor Lokale Besturen


Ook het dagdagelijkse beheer kan je overlaten aan specialisten: voor een 24/7-monitoring, detectie van mogelijke breaches en het nemen van de gepaste acties, is het slim om als stad of gemeente te opteren voor een Managed Cyber Security oplossing.

Remmicom en AXS Guard laten je graag kennis maken met deze oplossingen tijdens deze infosessie. waarbij je een diepgaand inzicht krijgt in de essentie van beveiliging bij lokale overheden. 


Topics?


  • Hoe cybercriminelen gemakkelijk gebruik maken van AI en het Darkweb.
  • De impact van phishing, ransomware en het ontbreken van goede authenticatiemethodes.
  • Uitdagingen voor overheidsinstellingen, inclusief NIS 2.
  • Cybersecurity: in eigen beheer of Managed Service?
  • Observe & Protect: de gepaste Managed Cybersecurity voor lokale besturen:
   • Introductie van AXS Guard beveiligingsplatform
   • DNS-Security (SecureDNS & DNS-agent)
   • Endpoint Detection & Response (EDR)
   • Multi-factor Authenticatie 
  • AXS Guard Cloud: Central Management (dashboards, reporting, alerting, tools, ...)


Voor Wie?


Bestaande en nieuwe klanten zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze sessie. Geschikt voor iedereen die binnen lokale besturen, intercommunales of andere overheidsinstellingen te maken heeft met IT, (online) veiligheidsbeleid, digitalisatie trajecten, system engineers, maar ook (algemeen) directeurs van besturen, of zij die te maken hebben met netwerk- en data protection of DPO’s, …

Deze sessie wordt in het nederlands gegeven.


Agenda


09:30 ​Verwelkoming met koffie - Maak kennis met mede-deelnemers.

10:00 ​Intro | door Kristof Gotthold, Manager Systeem & Infrastructuur van Remmicom

10:10 ​Schets van de cyber uitdagingen van lokale besturen | door Alex Ongena, CEO AXS Guard

10:25 ​Live Ethical Hacking Sessie vol ‘eye openers’: hoe cybercriminelen gemakkelijk gebruik maken van AI en het Darkweb. | door Reinaert Van De Cruys, Ethical Hacker Fox & Fish

11:10 ​Pauze

11:25 ​De uitdagingen tackelen: Waarom kiezen voor een Managed Cyber Security oplossing? | door Alex Ongena, CEO AXS Guard

11:45 Live Demo van Observe & Protect, inclusief dashboards | door Harold Van der Veken, Product Manager AXS Guard

12:00 ​Praktisch: Hoe gaan we van start?  Wat kan je verwachten?

12:10 ​Q&A

12:20 ​Networking met broodjeslunch

13:00 ​Einde


Dit evenement biedt de kans om waardevolle inzichten te vergaren, te netwerken met gelijkgestemden en directe toegang te krijgen tot vooraanstaande experts.

Welke experts?

 • AXS Guard: vendor van vooraanstaande cyber beveiligingsoplossingen, met focus op Managed Cyber Security Services, gericht op preventie.
 • Remmicom: integrator van uiteenlopende IT-oplossingen speciaal voor lokale besturen.
 • Fox&Fish: cybersecurity specialist die je infrastructuur en mogelijke valkuilen in kaart brengt mbh audits, risico-analyses, ethical hacking en bewustwordingstrainingen. 

Schrijf snel in voor deze gratis sessie!

(*) De inschrijving voor deze sessie verbindt u tot aanwezigheid op het event. Je kan slechts tot 2 dagen voorafgaand annuleren.
Bij laattijdige/ongeldige annulatie of afwezigheid behouden we ons het recht om een vergoeding aan te rekenen.Datum & Tijd
dinsdag
23 januari 2024
09:30 13:00 Europe/Brussels
Locatie

't Kuipje

De Merodedreef 189
2260 Westerlo
België
--'t Kuipje--
Krijg het adres
Organisator

Able bv

+32 15 50 44 00
info@axsguard.com