Cybergevaar neemt ook in provincie Luxemburg toe

IDELUX werkt samen met AXS Guard aan dit nieuwe project

AXS Guard is samen met RHEA Group en Easi Network geselecteerd om mee te werken aan het nieuwe project van IDELUX Public Projects.

Het doel? Niets minder dan het versterken van de cyberbeveiliging van openbare instellingen in de provincie Luxemburg. Deze samenwerking biedt een uitgebreide ondersteuning op het gebied van cyberbeveiliging, waardoor overheidsinstanties hun digitale systemen kunnen versterken en beschermen tegen de constante stroom van digitale dreigingen.

Dit initiatief stelt overheidsinstanties in staat om hun digitale infrastructuur te beschermen met behulp van één enkel aanspreekpunt: de samenwerking tussen de RHEA Group en EASI Network (met AXS Guard).

Cyberdreiging neemt ook in Luxemburg toe

Overheidsinstanties kunnen de dag van vandaag niet meer werken zonder bepaalde digitale technologieën. Met dat in het achterhoofd is het dus cruciaal dat er rekening wordt gehouden met het mogelijke cybergevaar, waar ook deze instanties mogelijk slachtoffer van kunnen worden. Gemeenten en openbare organisaties zijn zich steeds meer bewust van de risico's die deze aanvallen met zich meebrengen voor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van hun gegevens. Dit is zeker ook het geval langs in het Franstalige gedeelte van België.

IDELUX en AXS Guard slaan de handen in elkaar

Om deze dreiging het hoofd te bieden, heeft IDELUX Public Projects een vooruitstrevend dienstverleningscontract opgesteld. Dit contract voorziet in uitgebreide ondersteuning op het gebied van cyberbeveiliging, waardoor overheidsinstanties kunnen profiteren van de nieuwste beveiligingsoplossingen en -strategieën. Langs onze kant gebeurt dit natuurlijk d.m.v. de AXS Guard oplossingen.

Met die ondersteuning krijgen gemeenten de middelen en expertise die nodig zijn om zich te wapenen tegen cyberdreigingen. Dit project versterkt niet alleen de beveiliging van hun digitale systemen, maar helpt ook om het vertrouwen van burgers te behouden door ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens veilig blijven.

Conclusie

Het IDELUX-project is een belangrijke stap voorwaarts in het waarborgen van de cyberveiligheid van Luxemburgse gemeenten en openbare instellingen. Door de krachten te bundelen met de RHEA Group EASI Network en AXS Guard natuurlijk, biedt IDELUX een innovatieve oplossing die als model kan dienen voor andere regio's die met vergelijkbare uitdagingen worden geconfronteerd.


Viseren cybercriminelen niet alleen grote bedrijven?
STERCK Magazine: Vraag & Antwoord - Alex Ongena