Beschermt AXS Guard je tegen een aanval vanuit Rusland?

Wat heb je nodig?

Het is een goed idee om je cyber weerbaarheid na te kijken en je back-ups te controleren.”  Elke organisatie, groot of klein, is immers een potentieel doelwit.

De oorlog door Rusland in Oekraïne is niet enkel een gevecht op het terrein. Ook op internet zijn er duidelijk tekenen van verhoogde dreiging. “Russische inlichtingendiensten werken samen met Russische cybercriminelen.” schrijft Techzine

IT-Daily meldt: “Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) laat intussen weten dat er vooralsnog geen gerichte dreiging is vanuit Rusland op de digitale infrastructuur van bedrijven en organisaties in ons land. Het CCB wijst wel op de reële kans dat aanvallen tegen Oekraïne al dan niet opzettelijk overlopen en andere landen treffen.” 

Het is met andere woorden een goed idee om je cyber weerbaarheid na te kijken en je back-ups te controleren.”  Nu actie nemen is dus de boodschap. Elke organisatie, groot of klein, is immers een potentieel doelwit.

Hoe kan AXS Guard je hiertegen beveiligen?

Bij cyberbeveiliging is het altijd een zaak om op diverse lagen beveiliging in te schakelen en deze te combineren. Een goede basisconfiguratie van je AXS Guard firewall is essentieel: Gebruik geen portforwards, zet je Intrusion Prevention aan en monitor regelmatig je internetverkeer.

Belangrijker is handelen alvorens het kwaad is geschied. AXS Guard heeft twee essentiële, doch eenvoudig te gebruiken features aan boord: Geo Blokkering en SecureDNS.

Wat is Geo Blokkering?

Deze functie blokkeert volledig alle internetverkeer met de gekozen regio’s of landen, zoals Rusland, Op die wijze is het technisch onmogelijk om in te breken of gegevens te stelen vanuit die delen van de wereld. De te blokkeren IP adressen en ranges worden per land of regio volledig automatisch door AXS Guard bijgewerkt. Jij moet dus enkel de feature aanzetten en de landen kiezen die je wenst te blokkeren. AXS Guard doet al de rest.

Wat is SecureDNS? 

Domain Name Services (DNS) is de internet dienst die de ‘vertaling’ doet van een webadres zoals www.axsguard.com naar een ip-adres. Deze ‘vertaaldienst’ wordt ook intensief gebruikt bij misbruik zoals ransomware, phishing en andere bedreigingen.

SecureDNS is een extra beschermingslaag bovenop de bestaande oplossingen van AXS Guard  met als doel de vertaaldienst te saboteren voor deze gevaren, zodat ze worden afgesloten van hun bron (Control & Command Center). Zo wordt op een heel eenvoudige en doeltreffende wijze vermeden dat de gebruikers op phishing sites komen, kwaadaardige software kan gedownload worden of, indien er toch al malware is binnengeraakt, dat deze nog verdere schade kan aanrichten.

AXS Guard gebruikt hierbij de diensten van Secutec, een toonaangevende Belgische technologie partner. Secutec werkt nauw samen met de Belgische overheid, grote banken en heeft veel andere bronnen die zorgen dat deze dienst in het bijzonder voor Belgische bedrijven zeer effectief is.

Via de AXS Guard rapportering kan je bekijken wie welke aanvraag deed en waarom die geblokkeerd werd. Zo kan je duidelijk zien welk toestel op je netwerk mogelijks geïmpacteerd is of welke werknemer alsnog in een phishing val werd gelokt om de nodige maatregelen te nemen. 

Meer info >>


Hoe uw bedrijf beschermen tegen Log4shell-kwetsbaarheden?
AXS Guard helpt!