CYSSME beschermt en versterkt Europese KMO's/MKB's tegen cyberdreigingen.

Ondersteuning via een effectieve en betaalbare aanpak.

KISS ME

Het Europese CYSSME-project (spreek uit als "Kiss Me") richt zich op het verbeteren van de cybersecurity van Europese kleine, middelgrote en micro-ondernemingen (SMEs). 

Kleinere bedrijven lopen net zo goed risico op online bedreigingen, maar beschikken over veel minder middelen om zich adequaat te beschermen. Het Europese CYSSME-project hanteert een meer gerichte aanpak  door de cybersecurity en gegevensbescherming van individuele SMEs eerst te analyseren en vervolgens op maat gemaakte oplossingen aan te bieden.

Om te starten wijst CYSSME een mentor toe die het bedrijf in kwestie zal gaan begeleiden. Deze ontvangt vervolgens een plan waar alle implementaties en tussenliggende doelstellingen vermeld staan, om zo voortdurend advies, training en kennis met hen te kunnen delen.  Het doel is om de deelnemende bedrijven zelfvoorzienend te maken in cybersecurity binnen 3 tot 6 maanden.


Het initiatief is ontstaan vanuit het besef dat Europese SMEs weliswaar over de benodigde technologie beschikken, maar dat er een gebrek is aan bewustzijn en gepersonaliseerde ondersteuning. 


Elke kmo/mkb binnen de EU kan zich aanmelden via dit aanvraagformulier: https://cyssme.eu/getting-started/.


Het einddoel voor CYSSME is om een meerlagig beveiligingssysteem te bieden dat deze bedrijven na afloop van het 3-jarige CYSSME-programma eenvoudig en autonoom kunnen onderhouden. Alle componenten in het systeem, inclusief AXS Guard, zijn ontwikkeld in Europa. 


Voor meer informatie over CYSSME, bezoek https://cyssme.eu

AXS Guard is een trotse partner en maakt deel uit van de CYSSME stuurgroep. Samen met andere Europese cybersecurity bedrijven zullen we het aanbod invullen.

CYSSME wordt gefinancierd door het Digital Europe-programma van de Europese Unie en gecoördineerd 
door het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC).

CYSSME - Press Release

CYSSME artikel in IT-Daily (Nederlands)AGORIA verwelkomt AXS Guard in Cyber Made in Belgium Focus Group