"VPN zonder MFA moet bestraft worden!"

Multi-factor authentication, een veilige en eenvoudige extra beschermingslaag

Multi-factor authenticatie (MFA) is de meest eenvoudige en efficiënte extra laag van beveiliging die helpt om het risico van ongeoorloofde toegang tot systemen en gegevens te verminderen.
Het traditionele statische wachtwoord is echt niet langer voldoende om kwaadwillenden buiten de deur te houden. 

Met een MFA-oplossing moeten gebruikers, via meerdere factoren, bewijzen wie ze zijn voordat ze toegang krijgen tot een systeem of gegevens. Dit kan bijvoorbeeld door een wachtwoord te combineren met een eenmalige en unieke cijfercode, die door een (gratis) app (zoals Google of Microsoft Authenticator) geleverd wordt. Door deze extra laag van beveiliging wordt het voor hackers quasi onmogelijk om in te breken, zelfs als ze het statische wachtwoord weten. 

“Inloggen op je bedrijfsnetwerk en/of bedrijfstoepassingen zonder gebruik van multi-factor authenticatie (MFA), het zou bestraft moeten worden met een boete!” 

Een typisch voorbeeld voor het verplicht gebruik van MFA is bij het inloggen (bijvoorbeeld via een VPN) op je bedrijfsnetwerk . Als medewerker van een bedrijf heb je niet alleen de sleutel voor toegang tot het netwerk, maar ook toegang tot vertrouwelijke informatie. Dankzij het gebruik van MFA wordt het risico van ongeautoriseerde toegang dus aanzienlijk verminderd.

Dit maakt MFA een erg belangrijk onderdeel van moderne “zero-trust” beveiligingsmaatregelen voor bedrijven en individuele gebruikers. Net zoals Endpoint Security een must have is.

MFA is bovendien een erg goedkope verdediging en wordt "out-of-the-box" ondersteund door elke AXS Guard. Daardoor is het heel eenvoudig te implementeren. En vergis je niet, het gebruik van MFA is zeker niet alleen belangrijk voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere organisaties.   

Elk bedrijf zou moeten eisen dat medewerkers naast hun gebruikersnaam en wachtwoord ook een uniek token gebruiken om in te loggen op het bedrijfsnetwerk of applicaties. "Er zou een financiële sanctie moeten zijn voor bedrijven als dat nog zonder MFA gebeurt" zegt Dan Verbruggen, Sales Director bij AXS Guard. 

Aarzel niet om ons te contacteren indien je vragen hebt.

Sterke authenticatie »

"VPN zonder MFA moet bestraft worden!"
Able bv, Joren De Breucker 13 april 2023

TikTok blokkeren
Hoe specifieke apps blokkeren?