5 redenen waarom Endpoint Beveiliging een “must-have” is.

Wil jij jouw bedrijf en reputatie beschermen?

 


"Endpoint Security is essentieel voor onze cybersecurity. Ik heb de EDR van ReaQta uitgeprobeerd onder begeleiding van AXS Guard en was onder de indruk van de efficiëntie van de centrale beheertool en de begeleiding.

Mijn bedrijf is nu beter beschermd dankzij deze oplossing."

Luc Van Dessel - IT-Manager Intersig

Cyberbeveiliging, een prioriteit voor elk bedrijf.


Cyberbeveiliging is essentieel voor elk bedrijf. Voor de bescherming van bedrijfsgegevens en uiteindelijk ook van hun reputatie.

Recente studies tonen aan dat aanvallen, zoals ransomwaregijzeling, steeds vaker voorkomen, zelfs bij KMO's.

Het is daarom cruciaal om een "zero-trust" cyberstrategie te hanteren, waarbij preventieve maatregelen en detectie op elke laag van het bedrijf en netwerk worden ingezet.

Bij AXS Guard ondersteunen we dit principe volledig en bieden we pro-actieve Endpoint Detection & Response (EDR) technologie aan voor een optimale bescherming tegen cyberaanvallen.

Laat je niets wijsmaken, de klassieke anti-virusoplossingen zijn vandaag de dag echt niet meer voldoende qua beveiliging!


5 REDENEN WAAROM ENDPOINT BEVEILIGING EEN "MUST-HAVE" IS.

1. Extra beschermingslaag

De eerste en meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat EDR een belangrijke extra beschermingslaag is.

EDR zal alle endpoints op een netwerk monitoren, inclusief servers, desktops, laptops, en mobiele apparaten waardoor een breed scala aan dreigingen kan worden gedetecteerd en aangepakt.

2. Centraal alarm beheer

De tweede reden, en meteen ook wat EDR zo uniek maakt, is zijn werkwijze. EDR gaat op zoek naar abnormaal gedrag en werkt dus niet op basis van lijsten met virussen.

Wanneer op één van de endpoints verdacht gedrag wordt ontdekt, wordt deze informatie ook meteen gedeeld met de andere endpoints en naar de centrale beheersconsole.

3. Automatisering

Effectieve EDR zal de werklast verminderen door middel van slimme automatisering en dankzij gebruiksvriendelijkheid mede dankzij de ingebouwde  "cyberassistant".

Zo is er minder noodzaak aan hoogopgeleide cybersecurity specialisten. 

4. Geavanceerde detectie

ReaQta EDR biedt real-time detectie van cyberdreigingen en  reageert steeds op onbekende bedreigingen dankzij geavanceerde detectiemethoden, zoals gedragsanalyse en machine learning.

Door diepgaande zichtbaarheid in de beveiliging van endpoints helpt het bij het identificeren van kwetsbaarheden en zwakke plekken in de beveiliging van je netwerk.

5. Threat Hunting

ReaQta EDR omvat ook "Threat Hunting". Een belangrijke feature waarbij data mining wordt gebruikt om slapende dreigingen te voorspellen, te identificeren en om proactief te reageren op nieuwe en  onbekende bedreigingen. 

Het is belangrijk dat bedrijven op kiezen voor een EDR-oplossing met zowel kant-en-klare detectie-scripts als de mogelijkheid om zelf aangepaste scripts te maken.

EDR als onderdeel van Observe & Protect


De EDR van ReaQta maakt deel uit van onze totaaloplossing Observe & Protect. Met de EDR component van ReaQta hebben we van AXS Guard een XDR platform kunnen maken.

Met Observe & Protect creëerden we een zero-trust securityoplossing, die gebruik maakt van meerdere securitylagen en die specifiek is afgestemd op de noden en het budget van elke onderneming.

Klik hier voor meer over Observe & Protect »

"Tevreden klanten zijn onze prioriteit. We hanteren een persoonlijke aanpak voor elk project zodat we elke klant de best mogelijke oplossing kunnen bieden."
Alex Ongena (zaakvoerder AXS Guard)


EDR by ReaQta (an IBM Company)


In 2020 is AXS Guard een partnership aangegaan met ReaQta, ondertussen een onderdeel van IBM Security.

De belangrijkste reden voor de keuze van ReaQta was de geavanceerde technologie (AI driven detection), de cyberassistant voor het beheer, de remote management mogelijkheden en de mogelijkheid de technologie te integreren in AXS Guard Cloud, ons centraal beheerplatform.ZELF EDR GRATIS TESTEN?
DAT KAN.


Probeer nu 4 weken gratis ReaQta EDR zonder verdere verplichtingen en dit volledig in je eigen omgeving.

Registreer je aanvraag hier  »White Paper - "Observe & Protect"
Een complete netwerk beveiligingsoplossing voor Managed Security Aanbieders