Beveilig je Microsoft Azure cloud

AXS Guard beschikbaar op Azure Marketplace

AXS GUARD OP AZURE

AXS GUARD, de Belgische Internet Security provider gebaseerd in Mechelen, pakt als eerste en enige Belgische ontwikkelaar uit met een gloednieuwe security oplossing specifiek toegespitst voor Microsoft Azure. Vanaf nu kan u AXS GUARD security appliance terugvinden als virtuele server via de Microsoft Azure Marketplace.

Sedert het ontstaan van AXS GUARD in 1996, heeft het bedrijf als missie om elke organisatie op een eenvoudige, betaalbare en schaalbare manier veilig met het Internet te verbinden.

Het hosten van servers en bedrijfstoepassingen gebeurt meer en meer in de Cloud en dus steeds minder op het netwerk van het bedrijf zelf. Of men kiest voor een hybride oplossing waarbij een bepaald deel van de toepassingen naar de Cloud gaan. Beschikbaarheid van de applicatie(s) garanderen aan klanten en/of medewerkers is dan een van de doorslaggevende argumenten. Veel bedrijven komen dan terecht bij Microsoft Azure. 

Het beveiligen van de eigen Azure omgeving blijft echter de verantwoordelijkheid van de KMO zelf. Hiervoor bestaan reeds verschillende oplossingen, maar deze zijn vaak erg duur en vooral erg complex om op te zetten en te beheren. 

AXS GUARD brengt hier nu verandering in door een virtuele oplossing aan te bieden die eenvoudig en met slechts enkele klikken kan worden geïnstalleerd. Zowel een compleet nieuwe installatie als een reeds bestaande Azure omgeving beveiligen met AXS GUARD is nu erg eenvoudig én betaalbaar.

“Het doel is om de Azure Cloud omgeving perfect te integreren met de reeds bestaande lokale omgeving en zo een hybride netwerkomgeving to stand te brengen die de flexibiliteit en de beschikbaarheid aanzienlijk verbetert. Kortom, AXS GUARD helpt organisaties om hun bestaande netwerkomgeving en applicaties veilig naar Azure te migreren. “ zegt Alex Ongena, oprichter en managing director van AXS GUARD.

Het installeren van een virtuele AXS GUARD appliance vanuit de Azure Marketplace is kinderspel. In slechts enkele minuten is AXS GUARD beschikbaar en kan de configuratie van de individuele beveiligingsmodules gebeuren. 

AXS GUARD levert een next-generation firewall, waarbij traditionele firewall technologie wordt gekoppeld aan andere netwerkbeveiligingstechnieken zoals IPS, een geavanceerde anti-malware scanner, gepersonaliseerde web content filters en een specifieke web applicatie firewall (WAF).  

Deze features, samen met een selectie van performante VPN technologieën en sterke authenticatie mogelijkheden, werden gecombineerd in één enkele gebruiksvriendelijke oplossing. Bovendien kunnen klanten rekenen op de uitgebreide support van het AXS GUARD partnernetwerk en van het AXS GUARD team zelf.

“AXS GUARD op Azure kost aan jaarlijkse licentie slechts een fractie van wat andere fabrikanten aanrekenen, heeft heel veel mogelijkheden, is eenvoudig te installeren en is makkelijk uit te breiden en dus schaalbaar in de toekomst.” vult Alex Ongena aan.

Vandaag maken meer dan 1500 - voornamelijk Belgische - bedrijven gebruik van AXS GUARD. Wij willen hen, maar ook anderen, blijven helpen met de beveiliging van hun netwerkinfrastructuur.

Typische toepassingen voor AXS GUARD op Azure zijn o.a.

  • vereenvoudigde “site-to-cloud” verbindingen

  • beveiliging van de bedrijfstoepassingen gehost in Azure

  • (centrale) sterke en two-factor authenticatie (Google/Microsoft authenticator en/of One-Span Digipass) 

  • Geavanceerde content scanning van email en web verkeer

  • beveiligde verbindingen (VPN) van individuele gebruikers naar de cloud applicatie 

  • VPN concentrator voor industriële IoT toepassingen

  • ...

Beveilig je Microsoft Azure cloud
Able bv, Dan Verbruggen 18 november 2019

Optimise your Microsoft365 traffic
Klanten bevestigen: “met deze feature hebben we een vlot Office365 verkeer”.