REMOTE WORKSPACE  
FAQ  

Hoe ziet dit er concreet uit voor een Mac gebruiker?

Een Mac gebruiker surft, net zoals een Windows of Tablet gebruiker, met een browser (Safari, Chrome of Firefox) naar de AXS Guard Remote Workspace (https://<company>.axsguard.cloud). Na een succesvolle authenticatie verschijnt de geconfigureerde desktop of toepassing, dewelke je in “full-screen” mode kan zetten alsof je achter de betreffende PC zit, zelfs al is dit een Windows PC.

 Welk scherm nemen zij dan over?

De desktop van de PC op afstand wordt overgenomen. Het lijkt alsof je achter die PC zit en daarop werkt. De programma’s en bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar en worden niet gekopieerd. Er wordt dus geen data overgebracht van de werkplek naar de lokale (prive) computer.

Moet het desktop toestel aanstaan?

Ja, maar dat kan in slaapstand, mits de netwerkactiviteit wordt toegelaten. Een PC die volledig wordt uitgeschakeld, kan niet worden overgenomen.

Kan ik op afstand 2 schermen gebruiken?

Ja, u kan met de lokale browser meerdere vensters openen en op elk scherm een venster in full-screen mode zetten.

Kan ik Mac computers overnemen vanaf een Windows PC?

Ja, de verbinding vanaf de AXS Guard Remote Workspace naar Mac kan worden opgezet door gebruik te maken van het VNC protocol. Op afstand kan gelijk welke moderne browser worden gebruikt om de remote computer over te nemen, dus ook een Windows PC met Chrome, Firefox of Edge.

AXS Guard Remote Workspace legt zelf geen beperking op, maar de beperking wordt gemaakt door:

  • De beschikbare bandbreedte,

  • Eventuele licentiebeperkingen op Windows,

  • Limieten door het Operating System van het over te nemen toestel.

Ik heb een Windows server maar Mac eindgebruikers -> welke desktop zien zij dan?

Zij zien de desktop van de Windows server. Zet je de browser op de Mac in Full-screen, krijg je het gevoel dat je enkel op de Windows Server aan het werken bent.

Welke onderliggende communicatie technologieën worden ondersteund?
  • RDP, inclusief RDS

  • VNC, bij voorkeur RealVNC of UltraVNC

  • SSH

  • Telnet

Welke Windows versies worden ondersteund?

Windows werkt met het RDP protocol. Doorheen de jaren zijn hier veel versies van uitgekomen, met telkens aanzienlijke verbeteringen en snelheidswinsten. RDP 8.1 en hoger wordt aanbevolen. 

Deze is beschikbaar in Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2 en hoger. Idealiter wordt met Windows 10 gewerkt.

Werken programma’s met een (zeer) hoge resolutie zoals Autocad?

Als de scherm resolutie (te) hoog is, dient er te veel data over de lijn te gaan waardoor het praktisch niet handig/bruikbaar zal zijn. Resoluties tot 1900 x 1200 werkt nog relatief vlot indien de bandbreedte dit toe laat.

Kan je printen en documenten lokaal bewaren?

Door gebruik te maken van RDP kan je relatief eenvoudig printen. In de Windows printerlijst verschijnt een extra PDF printer, dewelke transparant je printopdracht omzet in een PDF document dat naar je lokale desktop wordt gestuurd, dewelke je dan kan bewaren of afdrukken op je lokale printer.

Kan je lokaal een smartcard lezer gebruiken?

Nee, dat gaat momenteel nog niet. Hiervoor werken we nog aan een oplossing.

Kan de gebruiker, wiens PC wordt overgenomen, volgen wat er gebeurt?

Ja, bij RDP verbindingen kan je definieren om de “console” over te nemen ipv een nieuwe (onzichtbare) RDP sessie op te starten. De console zijn het scherm, toetsenbord en de muis van de gebruiker van de PC. Zo kan die exact volgen wat er vanop afstand op zijn PC gebeurt.