Waarom is jouw UPS een must-have?

“Houd je netwerk draaiende, op elk moment.”
Klinkt logisch toch? Alleen, jij moet er wel op voorbereid zijn!

Je firewall is een belangrijk onderdeel van jouw IT infrastructuur  en beschermt je netwerk tegen mogelijke aanvallen. Vaak vergeten bedrijven hun firewall te beschermen tegen stroomproblemen. Daardoor kan die stuk gaan, waardoor je netwerk nadien weer vatbaar wordt voor potentiële aanvallen en downtime (de tijd om de firewall te vervangen).

Om dit op te lossen, moet je een ononderbroken stroomvoorziening (UPS = Uninterruptible Power Supply) installeren.

De voordelen samengevat:

1. Continue bescherming:

Een UPS helpt om je firewall van stroom te blijven voorzien, zelfs wanneer de hoofdstroom uitvalt. Het is van cruciaal belang om uw netwerk veilig te houden, want zelfs een kleine stroomstoring kan een ramp zijn, omdat zelfs een kortstondige stroomstoring in een firewall uw systeem kan blootstellen aan een potentiële aanval.

2. Bescherming tegen stroompieken:

Een plotselinge toename van het vermogen door bijvoorbeeld blikseminslag of problemen met het elektriciteitsnet kan schade toebrengen aan jouw elektronische apparatuur.

Een UPS met overspanningsbeveiliging kan deze tegenhouden, waardoor je firewall en andere belangrijke elektronica langer veilig blijven en het risico op onverwachte storingen afneemt.

3. Zaken draaiende houden:

Time is money! Met een UPS kan je voorkomen dat je tijd en geld verliest door problemen als gevolg van stroomuitval en/of stroompieken. Een UPS garandeert enerzijds dat je beveiliging blijft werken, maar anderzijds kunnen ook andere belangrijke toestellen aan jouw UPS gekoppeld worden (afhankelijk van je soort UPS). Toestellen die ook essentieel zijn voor een goede bedrijfswerking.

4. Jouw gegevens veilig houden / niet laten beschadigen

Stroomuitval legt niet alleen je netwerk plat, maar kan ook je gegevens beschadigen en kwijtraken. Een UPS kan niet alleen je firewall in werking houden, maar ook jouw gegevens veilig houden door systemen te helpen een schone uitschakelprocedure uit te voeren in geval van een langdurige stroomstoring. Dit helpt op zijn beurt jouw firewall en andere systemen om werk op te slaan en voorkomt dat je waardevolle gegevens verloren gaan.

Conclusie

Je firewall/netwerkbeveiliging zorgt er misschien voor dat je online omgeving beschermd is, maar daarnaast moet jij er nog voor zorgen dat je firewall/netwerkbeveiliging zelf ook altijd beschermd is. Een UPS is daarom dus een must-have.

Dit zal helpen om je gegevens veilig te houden en je bedrijf soepel te laten draaien, met als leuke bijkomstigheid dat jouw vitale IT-apparatuur langer meegaat.Betaalbare bescherming tegen Hackers
STERCK. Magazine