NIS2-richtlijn en AXS Guard

Klaar voor de toekomst


Wat is de NIS2-richtlijn?

NIS staat voor Network and Information Security en verwijst naar de bescherming van netwerken en informatiesystemen tegen cyberdreigingen. De NIS2-richtlijn is een Europese richtlijn inzake netwerk- en informatiesystemen. Het doel van deze richtlijn is het versterken van de cybersecurity in de Europese Unie door het vastleggen van gemeenschappelijke normen en regels die van toepassing zijn op aanbieders van essentiële diensten en digitale dienstverleners.

In een tijd waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder en wijdverspreid zijn, is de NIS2-richtlijn een belangrijke stap in het versterken van de cybersecurity binnen de Europese Unie.

Als bedrijf in de cyberbeveiligingssector is het essentieel om op de hoogte te zijn van de NIS2-richtlijn en eraan te voldoen, om zo een veiligere digitale omgeving te creëren voor ons allemaal. Uiteraard ziet AXS Guard de meerwaarde van desbetreffende Europese NIS2-richtlijn. Om aan de doelstelling van de NIS2-richtlijn te voldoen, is de security standaard ISO-27001-2022 het perfecte raamwerk. Het behalen van deze ISO certificatie is dan ook een doelstelling van het bedrijf geworden.

NIS2-richtlijn en AXS Guard
Able bv, Joren De Breucker 19 juni 2023

Het uur van de waarheid!
Waarom KMO's nu actie moeten ondernemen op het gebied van cybersecurity.