Capture the Flag: "Love Meat Tender Challenge"

**WIN** een BBQ Package voor je team!

Vind jij ze allemaal?

Om de release van AXS Guard 11.1 te vieren, organiseert AXS Guard zijn eigen Capture the Flag, die we in afwachting van een mooie zomer omdopen tot de “Love Meat Tender Challenge"!

Door mee te doen met de uitdaging, kan je een leuke prijs winnen voor je team!

Slaag je erin om (bijna) al het lekkers op de grill te verzamelen (= de 6 vlaggen, of minimaal 5)? 

Dan gaat je naam en de naam van je organisatie in een pot met mogelijke winnaars. Na afloop van de wedstrijd wordt de winnaar van de "Love Meat Tender Challenge" door een onschuldige hand uit de pot geselecteerd.


Deze trekking vindt plaats op de AXS Guard kantoren op 12 juli 2024 en de winnaar zal diezelfde week nog op de hoogte gebracht worden.


Ben je de winnaar? Dan komen we in de loop van de zomer langs en trakteren we met “tender meat” op een zomerse BBQ voor je team (maximaal 10 personen). 

Wat is 'Capture the Flag'?

"Capture the Flag (CTF) is een uitdagend en interactief cybersecurity-spel waarin deelnemers hun vaardigheden kunnen testen in het oplossen van verschillende soorten digitale puzzels en uitdagingen. Het doel van een CTF is om virtuele 'vlaggen' te vinden en te veroveren, die vaak verstopt zijn binnen beveiligde systemen, netwerken of applicaties. Deze vlaggen kunnen variëren in moeilijkheidsgraad, van eenvoudige tot zeer complexe cryptografische codes, reverse engineering-opdrachten en kwetsbaarheidsexploitaties. Door deel te nemen aan een CTF kunnen beveiligingsprofessionals hun vaardigheden verbeteren, nieuwe technieken leren en hun kennis van cybersecurity-toepassingen verdiepen, alles in een veilige en gecontroleerde omgeving."

» Start je zoektocht hier

Voor je jouw zoektocht begint

Enkel bestaande AXS Guard klanten en partners kunnen meedoen. Daarnaast dien je gebruik te maken van AXS Guard Cloud.
Er zijn 6 flags te vinden en je kan jouw vooruitgang volgen via de ‘GRILL’ (deze pagina). 

Om kans te maken op de prijs, moet je minstens 5 vlaggen of 5 verschillende grill-items vinden. 


Elke AXS Guard Cloud user kan deelnemen aan de Love Meat Tender Challenge; ongeacht of je AXS Guard eindklant of partner bent.


Maak je nog geen gebruik van de AXS Guard Cloud? Dan kan je je registreren als gebruiker via: https://www.axsguard.com/en_US/axs-guard-cloud-registratie 


Om kans te maken op de prijs, moet je de checkbox niet vergeten aan te vinken!

Timing

De challenge gaat van start vanaf 22 mei om 10u ‘s ochtends en loopt tot 11 juli om 12u 's middags. 

Op vrijdag 12 juli trekken we een winnaar en uiterlijk op 19 juli wordt de winnaar op de hoogte gebracht. Die kan dan een BBQ met zijn / haar team inplannen!


In de loop van de uitdaging zullen er héél af en toe tips verschijnen om de queeste naar de vlaggen te vereenvoudigen, mocht dat nodig zijn.

Start je zoektocht! 

Een ‘flag’ heeft het volgende formaat: ‘CTF{21e988d8-85f4-42d8-aae8-c0698cc667a4}’ en we zoeken er 6.


 1. Onze AXS Guard tool login pagina bevat mogelijk een geheim. Kan jij het geheim vinden?
  (TIP: developers maken vaak gebruik van extra tools om na te gaan wat er achter de schermen gebeurt.) 

 2. AXS Guard toestellen hebben een alternatieve inlogmethode, naast de admin tool. Hoewel niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn via de admin tool, vind je misschien hier wel de tweede flag …
  (TIP: https://documentation.axsguard.com/system-administration/?h=console+tool#console-tool-access )

 3. Een hacker heeft de login informatie van een medewerker onderschept. Hij heeft het volgende bestand op het Darkweb gepost: bestand

  Kan jij het wachtwoord van onze medewerker vinden?
  (TIP: Met Wireshark kan je netwerk dumps openen en doorzoeken.)

 4. We hebben nieuwe servers aangesloten op ons netwerk 'ctf.axsguard.com'. Kan jij verifiëren of ze veilig zijn?
  (TIP: Mogelijk zijn er services publiek beschikbaar. Misschien kan je met ‘nmap’ eens verifiëren?)

 5. Documentation —>  Denk je dat je een verborgen detail kunt vinden in onze IPSec tunnelconfiguratiegids? Bekijk het en laat het ons weten!
  (TIP: Check even onze documentatie. Merk je iets vreemds?)

 6. Onze monitoring-software heeft een vreemde nieuwe machine op het netwerk ontdekt. Kan jij dit toestel terugvinden in de logs?
  (TIP: In ons alert-dashboard kan je filteren op computernaam.)

Bonusvraag: Deze legendarische zanger, bekend om zijn soepele zang en innemende podiumcharisma, veranderde de muziekscene van de jaren 1950. Daarnaast kreeg hij erkenning voor zijn rol in de film "Love Me Tender". Kun jij de identiteit raden van deze iconische figuur, die vaak de King of Rock and Roll wordt genoemd?

» Start je zoektocht hier

Capture the Flag: "Love Meat Tender Challenge"
Able bv, Joren De Breucker 22 mei 2024

Welkom Kaz!