AGORIA verwelkomt AXS Guard in Cyber Made in Belgium Focus Group

AXS Guard treedt toe tot de ‘Cyber Made in Belgium’ (CMiB) Focus Group van Agoria. De redenen zijn voor de hand liggend: we hebben een gemeenschappelijke missie, namelijk een veiligere cyberspace voor bedrijven en mensen. Sensibilisering voor de gevaren zijn daarbij cruciaal. Hackers komen altijd ongevraagd, maar meestal ook als verrassing.

Wie is AGORIA?

Met ongeveer 200 toegewijde medewerkers en kantoren verspreid over Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi, is Agoria een belangrijke speler in het Belgische bedrijfsleven. Agoria is de thuisbasis voor bijna 2000 technologiebedrijven in België, variërend van de maakindustrie tot de digitale en telecomsector. Wat opvalt, is dat maar liefst 70% van deze bedrijven KMO's zijn. Binnen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is Agoria de absolute grootmacht.

AXS Guard + Cyber Made in Belgium

Cybersecurity en Cybercrime zijn top thema’s bij Agoria omdat ze in de loop der jaren alleen maar relevanter en urgenter zijn geworden. En dat zal in de nabije toekomst niet anders zijn. 


'Cyber made in Belgium' (CMiB) is een initiatief van Agoria dat zich engageert om de cybersecurity van Belgische bedrijven te versterken en te bevorderen. Dat is uiteraard een initiatief dat helemaal past bij de missie van AXS Guard. Hoog tijd om de handen in elkaar te slaan om samen de handen uit de mouwen te steken. Want er is nog werk!


Dit initiatief heeft tot doel om de cybersecurity sector in België te positioneren als een bron van innovatie en deskundigheid, en om het vertrouwen in Belgische cybersecurity-oplossingen zowel nationaal als internationaal te vergroten.


Onze aansluiting bij Agoria zorgt voor extra sensibilisering rond cybercrime en extra kansen om onze Belgische innovatieve technologieën en aanpak te promoten. Dit initiatief zet dus de innovatie en deskundigheid van Belgische cybersecurity-oplossingen, zoals die van AXS Guard, in de spotlight, zowel nationaal als internationaal.

Omdat Cybercrime ALTIJD ongelegen komt

Agoria en AXS Guard delen eenzelfde missie: bedrijfsnetwerken, medewerkers, bedrijfsactiviteiten en de hele cyberspace beschermen. Veel bedrijven - met name kleinere bedrijven - denken nog altijd dat zij geen doelwit zijn van hackers. Niets is minder waar; cybercrime neemt vele gedaantes aan: phising, malware, botnets, spam, scam, virussen, … Genoeg bedreigingen om je bedrijf of operationele processen te verstoren. Met pijnlijke financiële en reputatie-impact tot gevolg.  


Agoria lanceerde een ludieke campagne, waarin korte video’s wijzen op het belang van een goede online bescherming. De boodschap: laat jezelf of je klanten niet verrassen door cybercriminelen!


Wil je weten hoe je je klanten kan beschermen en/of Cyberveiligheid als jouw ‘sales enabler’ gebruiken? Neem dan contact op met ons!Bescherming zonder grenzen: AXS Guard breidt uit naar Nederland met de benoeming van een lokale sales manager